Podcast Canvas

Alle vragen die van belang zijn voor het ontwikkelen van een zakelijke podcast heb ik hieronder opgenomen in het Podcast Canvas. De vragen die je ziet in het canvas corresponderen met de hoofdstukken in dit boek. 

Alleen door meerwaarde te bieden aan je luisteraar kun je zorgen dat een zakelijke podcast jouw organisatie voldoende oplevert. Hoe doe je dat? Het begint allemaal bij de vraag wie jouw ideale luisteraar is. Wanneer je precies weet wie er gaat luisteren, weet je ook wat haar behoeften zijn. Alleen dan kun jij ervoor zorgen dat je doelgroep ook naar je blijft luisteren. (Spoiler: dat is niet de boodschap dat jouw product of dienst de oplossing is voor alle problemen…) Ontwikkel een format dat geheel is afgesteld op de behoeften van die luisteraar. Zorg daarna voor goede productie, feilloze techniek, goede verspreiding en slimme marketing. Zo creĆ«er je ruimte om herhaaldelijk je kennis, je expertise, je naam, je purpose en je autoriteit bij je doelgroep onder de aandacht te brengen. Blijf gaandeweg het resultaat ook regelmatig toetsen aan je Podcast Canvas. De wensen van jouw luisteraars veranderen voortdurend en de doelen van jouw eigen organisatie veranderen ook.

Het Podcast Canvas kun je downloaden via deze link. Print het canvas uit, liefst op A3-formaat, zodat je voor overzicht kunt zorgen over alle aspecten van jouw zakelijke podcast.